Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Barcelona verkiest 18-jarig talent boven komst Wijnaldum'

'FC Barcelona verkiest 18-jarig talent boven komst Wijnaldum'

2 apr 2021, 17:12

Niets leek een transfer van Georginio Wijnaldum naar FC Barcelona nog in de weg te staan. Koeman wilde Wijnaldum, Wijnaldum wilde naar Barcelona en de transfervrije status van de middenvelder betekende goed nieuws voor het financieel noodlijdende FC Barcelona. Toch is het nog allerminst zeker dat Wijnaldum volgend seizoen in het shirt van Barça speelt.

De club zou namelijk sterk overwegen om Ilaix Moriba een rol te geven in het elftal van Koeman. De 18-jarige middenvelder kreeg dit seizoen al een aantal keer de kans en maakte een uitstekende indruk. Sky Sports meldt dat de clubleiding zich nu afvraagt of het wel in zee moet gaan met Wijnaldum, als het Ilaix Moriba al in de selectie heeft.

Wijnaldum is weliswaar transfervrij aan het eind van het seizoen, maar zou inzetten op een riant salaris. Iets wat Joan Laporta niet ziet zitten. De nieuwe voorzitter van FC Barcelona wil het salarishuis juist inkrimpen en heeft als missie om de financiële problemen van de club op te lossen.

Laporte wil zo snel mogelijk de toekomst van Ilaix Moriba in Barcelona veiligstellen en de fysiek sterke middenvelder belonen met een verbeterd contract. Het huidige contract van Ilaix, die nu al wordt vergeleken met Pogba en Iniesta, loopt nog tot medio 2022 door.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.