Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Barcelona verdacht van omkopen scheidsrechtersbaas'

'FC Barcelona verdacht van omkopen scheidsrechtersbaas'

15 feb 2023, 15:30

Het Spaanse Openbaar Ministerie doet onderzoek naar een mogelijk omkopingsschandaal van FC Barcelona. De club zou de oud-vicepresident van de scheidsrechterscommissie, Jose Maria Enriquez Negreira, hebben omgekocht, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Tussen 2016 en 2018 zou de toenmalige president van de club, Josep Bartomeu, 1,4 miljoen euro hebben overgemaakt aan Negreira. De club ontkent dat het om omkoping gaat. Volgens FC Barcelona gaat het om een vergoeding voor verleende adviezen bij een bedrijf waar Negreira eigenaar van is. "FC Barcelona heeft in het verleden de diensten van een externe technisch consultant ingehuurd, die technische rapporten in videoformaat leverde met betrekking tot spelers van lagere categorieën in Spanje voor ons technisch secretariaat."

Negreira ontkent dat er ooit sprake is geweest van bewuste voordelen die aan Barcelona zijn toegekend. Verder wordt de oud-scheidsrechtersbaas er van verdacht dat hij aan spelers heeft verteld wat ze bij welke scheidsrechter wel en niet konden maken. Het is nog niet bekend wat voor straf de club boven het hoofd hangt als de omkoping wordt bewezen. De Cataloniërs zeggen dat ze in actie zullen komen. "FC Barcelona zal juridische stappen ondernemen tegen diegenen die het imago van de club proberen te besmeuren met mogelijke insinuaties tegen de goede reputatie die zouden kunnen ontstaan door het vrijgeven van dergelijke informatie", aldus FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.