Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona terug aan kop na zege op Sevilla

FC Barcelona terug aan kop na zege op Sevilla

21 okt 2018, 00:47

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft een einde gemaakt aan een reeks teleurstellende resultaten in de Spaanse voetbalcompetitie. De titelverdediger zette in eigen stadion Sevilla met 4-2 aan de kant en keert door die zege terug aan kop in La Liga.

Grote tegenvaller voor Barcelona was het uitvallen van Lionel Messi. De Argentijnse spelmaker ging in de 26e minuut naar de kant. Hij kwam na een duel ongelukkig op zijn rechterelleboog terecht en kon niet verder. Even daarvoor had Messi zelf met een geplaatst schot voor de 2-0 gezorgd. Bij de 1-0 van Philippe Coutinho in de 2e minuut gaf Messi de assist.

In de tweede helft zorgde Luis Suárez vanaf de strafschopstip voor 3-0. Pablo Sarabia scoorde in de 79e minuut tegen. Daarmee was het nog niet gedaan. Ivan Rakitic bracht de marge voor Barcelona weer op drie, waarna Luis Muriel in blessuretijd de eindstand op 4-2 bepaalde.

Alavés

Voor Barcelona was het de eerste zege in de competitie sinds 15 september. Daarna wist het team van trainer Ernesto Valverde niet te winnen van Girona (2-2), Leganes (2-1), Athletic Bilbao (1-1) en Valencia (1-1).

Barça heeft na negen duels achttien punten. Deportivo Alavés is tweede met zeventien punten, gevolgd door Sevilla en Atlético Madrid met zestien. Real Madrid is afgezakt naar de vijfde plaats met veertien punten.

Voor Barcelona is het te hopen dat de blessure van Messi meevalt. Woensdag komt Internazionale in de Champions League op bezoek. Zondag wacht in de competitie de uitwedstrijd met rivaal Real.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.