Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona sukkelt ook onder coach Xavi door

FC Barcelona sukkelt ook onder coach Xavi door

12 dec 2021, 18:21

FC Barcelona heeft in La Liga de pijn van de uitschakeling in de Champions League niet kunnen verzachten. Vier dagen na de beslissende nederlaag bij Bayern München (3-0) bleef de ploeg van coach Xavi bij middenmoter Osasuna steken op 2-2. Vorig weekeinde eindigde de thuiswedstrijd tegen Real Betis in een nederlaag (0-1). Daardoor verkeert Xavi nu al in zwaar weer bij de Spaanse grootmacht, amper een maand na zijn aanstelling bij Barcelona als opvolger van de ontslagen coach Ronald Koeman.

Barcelona trad aan zonder onder anderen Memphis Depay en Jordi Alba, die in München een blessure opliepen. Frenkie de Jong en Luuk de Jong waren bij de bezoekers in het basisteam wel van de partij. De twee Nederlanders bleven tot het eindsignaal in Pamplona actief.

Uit een pass van Pablo Gavi opende Nico Gonzalez in de beginfase de score voor Barcelona. Amper 3 minuten later was het alweer gelijk. David Garcia kopte raak (1-1). Kort na de rust zorgde Abde Ezzalzouli met een schot van dichtbij voor een nieuwe voorsprong voor Barça (1-2). In de 87e minuut stelde invaller Luis Avila een gelijkspel veilig voor de thuisploeg met een afstandsschot (2-2).

Barcelona staat nu op de achtste plaats met 24 punten uit zestien duels. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt 15 punten. De lijstaanvoerder treedt zondagavond in eigen stadion aan tegen stadgenoot Atlético Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.