Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona streeft Real Madrid voorbij in geldzaken

FC Barcelona streeft Real Madrid voorbij in geldzaken

14 jan 2020, 05:08

FC Barcelona heeft Real Madrid afgelost aan de top van de lijst van meest verdienende voetbalclubs. Op de dinsdag door Deloitte gepubliceerde Money League passeren de Catalanen de aartsrivaal uit Madrid met een omzet van 840,8 miljoen euro over seizoen 2018-2019. Het is de eerste keer dat Barcelona bovenaan de lijst staat.

Real Madrid zag de omzet licht stijgen naar 757,3 miljoen euro en staat daarmee tweede voor Manchester United. De Engelse club die de lijst jarenlang aanvoerde, noteerde een omzet van 711,5 miljoen euro en blijft derde.

Ajax is de eerste club op de lijst die niet uit een van de grote competities van Spanje, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk komt. De Amsterdammers staan met een omzet van 199,4 miljoen euro op de 23e plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.