Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona-speler geeft ontslagen Koeman trap na

FC Barcelona-speler geeft ontslagen Koeman trap na

18 nov 2021, 16:31

Òscar Mingueza heeft zijn oud-trainer Ronald Koeman een trap na gegeven. De verdediger geeft in een interview met het Spaanse TV3 te kennen dat hij blij is met de trainerswissel en dat Xavi dé man is om de dynamiek in het elftal verbeteren.

Mingueza komt vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona en debuteerde bijna een jaar geleden in het eerste elftal onder Koeman. Inmiddels staan er 52 wedstrijden in La Liga achter zijn naam. Zaterdagavond staat de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer op het programma. 'De komende wedstrijd zou een keerpunt in het seizoen moeten zijn. We laten de trainer vrij in zijn ideeën en het stadion zal vol zijn. Vanaf nu moeten we laten zien dat we geen kwetsbaar team zijn en dat we kunnen gaan voor titels', zegt de verdediger.

Volgens Mingueza was de selectie klaar met de handelswijze van Koeman. 'De kleedkamer had een verandering nodig. Er was een slechte sfeer. Mensen waren niet blij. Dan heb je verandering nodig. Het team vertrouwde de ideeën van Koeman niet meer. We waren niet goed. Individueel als collectief. Iedereen deed wat hij kan, maar we geloofden niet meer in wat we wilden', aldus de 22-jarige Spanjaard.

Of hij vertrouwen heeft in de nieuwe trainer? 'Ik weet zeker dat Xavi dat gaat brengen. Het idee dat hij bedacht heeft is heel goed. Hij is de kleedkamer binnengekomen met een goede basis. Mensen geloven in wat hij zegt. Ik weet zeker dat dingen nu zullen veranderen en ik denk niet dat we 2 of 3 maanden hoeven te wachten om die verbeteringen te zien', besluit Mingueza het interview.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.