Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Barcelona neemt zaterdagavond afscheid van Koeman'

'FC Barcelona neemt zaterdagavond afscheid van Koeman'

1 okt 2021, 08:48

Het lot van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona is bezegeld, dat weet Mundo Deportivo. Het vertrek van Koeman staat volgens de krant gepland voor komende zaterdagavond, na afloop van de wedstrijd tegen Atlético Madrid. De uitslag van die wedstrijd zou de leiding van Barça niet meer op nieuwe gedachten kunnen zetten.

Saillant detail is dat Koeman komende zaterdag niet langs de lijn mag coachen. Hij werd in de competitiewedstrijd tegen Cádiz met rood weggestuurd door de scheidsrechter van dienst, waarna de trainer voor 2 wedstrijden geschorst werd.

Het Champions League-duel met Benfica van afgelopen woensdagavond schijnt dus de doorslag gegeven te hebben voor de Barcelona-directie, waar Joan Laporta voorzitter van is. Het treffen met de Portugese gigant mondde uit op een ware deceptie voor het team van Koeman. Met een afgetekende 3-0 eindstand verlieten de Catalanen Lissabon met de staart tussen de benen. Laporta baalt voornamelijk van de 5-3-2-formatie waarin Koeman zijn elftal de wedstrijd liet beginnen. De trainer zag na afloop van de wedstrijd nog genoeg reden om aan te blijven bij zijn droomclub.

De directie wil Koeman na afloop van de zaterdagavond-wedstrijd tegen Atlético Madrid bedanken voor bewezen diensten. Het is nog niet duidelijk of de club schakelt naar een tijdelijke oplossing of een vaste aanstelling. Onder meer Andrea Pirlo, Xavi en Roberto Martinez staan hoog op de verlanglijst van Barça.

Johan had de wedstrijd van Luuk de Jong tegen Benfica geanalyseerd en kwam tot de conclusie dat de spits niet de baan van Koeman zou redden. Bekijk het fragment hieronder terug!

Johan over Koeman: 'Als Luuk de Jong je op dat niveau moet redden, ben je reddeloos verloren'
2:31
Johan over Koeman: 'Als Luuk de Jong je op dat niveau moet redden, ben je reddeloos verloren'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.