Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona maakt met nieuw vierde shirt politiek statement

FC Barcelona maakt met nieuw vierde shirt politiek statement

13 nov 2019, 22:49

FC Barcelona presenteert voor het eerst in de geschiedenis een vierde shirt. Met het shirt maakt FC Barcelona opnieuw een politiek statement.

Het nieuwe shirt wordt getoond onder het motto Ho portem dins. Dat betekent 'het zit diep van binnen'. Het shirt is geel en heeft vier rode diagionale strepen.

Het shirt is geïnspireerd op La Senyera, de vlag van Catalonië. Die vlag is een belangrijk symbool voor de seguidores van Barcelona.

FC Barcelona is altijd al een club geweest die bekend stond als verzetsclub. Vorige maand nog reageerde de club met een statement op Twitter op de opgepakte Catalaanse seperatistenleiders.

Verwacht wordt dat het shirt gedragen wordt tijdens uitwedstrijden. Vooral de wedstrijden in en tegen Atlético Madrid en Real Madrid wordt verwacht dat deze shirts gedragen zullen worden.

Johan maakt zich boos om tenue Italië: 'Schande!'

Johan maakt zich boos om tenue Italië: 'Schande!'
1:48
Johan maakt zich boos om tenue Italië: 'Schande!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.