FC Barcelona laat niets heel van Real Madrid in Santiago Bernabéu

20 mrt 2022, 22:51

FC Barcelona heeft koploper Real Madrid in de Spaanse competitie te kijk gezet. Het elftal van trainer Xavi was in Estadio Santiago Bernabéu met liefst 4-0 te sterk voor de rivaal uit de hoofdstad. Barcelona nam met de ruime zege revanche voor de nederlaag in de thuiswedstrijd in oktober (1-2).

Real speelde zonder de geblesseerde topscorer Karim Benzema en maakte al vroeg in het duel een vrij machteloze indruk. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend. Real gaf voortdurend veel ruimte weg. Barcelona liet nog een aantal grote kansen op meer doelpunten liggen.

FC Barcelona heeft de laatste vijf competitieduels gewonnen en is gestegen naar de derde plaats. De achterstand op Real is 12 punten. Barcelona heeft wel een duel minder gespeeld.

De eerste kans was nog wel voor Real. Doelman Marc-André ter Stegen redde op een inzet van Federico Valverde. Barcelona nam het initiatief al snel over. Doelman Thibaut Courtois wist Pierre-Emerick Aubameyang van scoren te houden.

Na een half uur spelen was het wel raak voor Barcelona. Na goed voorbereidend werk en een goede voorzet van Ousmane Dembélé kopte Aubameyang de bal binnen. Even daarvoor had Frenkie de Jong geel gekregen voor een overtreding op Toni Kroos.

De Braziliaan Vinícius Júnior probeerde een strafschop te versieren voor Real, maar de scheidsrechter zag dat hij zich liet vallen. Barcelona sloeg in de 38e minuut wel voor een tweede keer toe. Verdediger Ronald Araújo kopte raak uit een corner.

Real toonde na rust allesbehalve verbetering. De verdediging lag direct na de aftrap helemaal open. Ferran Torres schoot vrij voor het doel naast. In de 47e minuut scoorde de aanvaller, na een mooie aanval van Barcelona die via meerdere spelers ging, alsnog. Aubameyang legde de bal met zijn hak klaar (0-3).

Aubameyang maakte de pijn bij Real in de 51e minuut nog groter door de bal over Courtois in het doel te stiften. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar daar bleek geen sprake van te zijn.

Oranje-international Memphis Depay mocht de laatste twintig minuten als invaller voor Aubameyang meedoen. De oud-speler van PSV scoorde bijna, Courtois wist zijn schot een klein kwartier voor tijd net te stoppen.