Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona in de problemen: kan aankoop van 50 miljoen nog niet inschrijven

FC Barcelona in de problemen: kan aankoop van 50 miljoen nog niet inschrijven

20 aug 2022, 13:20

FC Barcelona betaalde enkele weken geleden zo'n 50 miljoen euro om Jules Koundé (23) over te nemen van Sevilla. Barcelona is echter gebonden aan een salarisplafond en heeft op dit moment niet de financiële ruimte om Koundé in te schrijven.

De ploeg van trainer Xavi speelt zondagavond in San Sebastián tegen Real Sociedad. Barcelona moet extra inkomsten genereren of spelers verkopen om de Franse verdediger te kunnen laten spelen. "Onze prioriteit is nu Koundé inschrijven", aldus Xavi. "We hebben nog een dag, wellicht lukt het."

Tot de spelers die mogen vertrekken, behoren de aanvallers Memphis Depay (die mogelijk naar Juventus gaat) en Pierre-Emerick Aubameyang. Xavi wil ook af van vleugelverdediger Sergiño Dest (ex-Ajax).

De Jong

Barcelona mist tegen Real Sociedad de geschorste aanvoerder Sergio Busquets, die vorige week bij de competitiestart tegen Rayo Vallecano (0-0) met rood van het veld werd gestuurd. Xavi noemde Frenkie de Jong, Franck Kessié en Miralem Pjanic als mogelijke vervangers van Busquets.

De Jong werd deze zomer veelvuldig in verband gebracht met Manchester United, maar de Engelse club van trainer Erik ten Hag gaat zich nu versterken met de Braziliaanse middenvelder Casemiro van Real Madrid. "Frenkie is een spectaculaire speler", zei Xavi, die al herhaaldelijk heeft aangegeven de Oranje-international graag te behouden. De clubleiding hoopt De Jong, een van de grootverdieners, echter te verkopen.

In de uitzending van Vandaag Inside moest Wilfred lachen om de analyse van Johan over FC Barcelona. Bekijk het fragment hieronder terug.

'Barcelona heeft het altijd heel moeilijk in Baskenland...'
0:57
'Barcelona heeft het altijd heel moeilijk in Baskenland...'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.