Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona geeft 0-3 voorsprong weg bij Celta de Vigo

FC Barcelona geeft 0-3 voorsprong weg bij Celta de Vigo

6 nov 2021, 18:13

Barcelona heeft in La Liga weer eens een opzienbarende prestatie geleverd, in negatieve zin welteverstaan. De formatie van tijdelijk trainer Sergi Barjuán, die binnenkort plaats moet maken voor Xavi, gaf bij Celta de Vigo een voorsprong van drie doelpunten weg. De wedstrijd eindigde gelijk, 3-3.

Na ruim een half uur leidde Barcelona al met 0-3. Ansu Fati, Sergio Busquets en Memphis Depay maakten de doelpunten. Na de hervatting scoorde Iago Aspas tegen. Het werd weer spannend nadat Nolito er in de 74e minuut 2-3 van maakte. Ver in extra tijd werd het gelijk door Iago Aspas.

Fati, net terug van een langdurige afwezigheid, raakte opnieuw geblesseerd en viel uit. Of er sprake is van een ernstige blessure is nog onduidelijk. Ook verdediger Eric Garcia middenvelder Nico haakten geblesseerd af bij Barcelona, dat inmiddels een omvangrijke lijst van afwezigen heeft.

'We moesten onze opstelling gedurende de wedstrijd noodgedwongen op drie plaatsen wijzigen', zei Sergi. 'Ik wil het niet als excuus opvoeren, maar het kwam ons spel niet ten goede. Dat is ook logisch, met zoveel tegenslag. Mede daardoor kwamen we in de problemen. Het is heel jammer dat we nu na zo'n goed begin geen feestje kunnen vieren. Het had een zeer belangrijke overwinning kunnen zijn.'

Naast Depay was ook Frenkie de Jong basisspeler bij Barcelona. Luuk de Jong bleef op de bank. Maar liefst zes spelers van Barcelona, onder wie De Jong, kregen een gele kaart.

Barcelona heeft inmiddels laten weten dat oud-speler Xavi is benoemd tot de definitieve opvolger van de onlangs ontslagen Ronald Koeman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.