Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Barcelona een Europa League-club? Dat is niet ondenkbaar'

'FC Barcelona een Europa League-club? Dat is niet ondenkbaar'

2 nov 2021, 15:33

Sjoerd Mossou ziet FC Barcelona niet meer zo snel terug aan de top van het mondiale voetbal komen. Dat zegt hij in de AD Voetbalpodcast. Hij vergelijkt de toekomst voor de Catalanen met het AC Milan-scenario, dat enkele jaren terugviel van de Europese top naar een middenmoter in Europa.

Mossou zegt dat de teloorgang van Barcelona al een langere tijd geleden is ingezet. 'Het boek van Simon Kuper over Barcelona (Het imperium, red.) legt heel goed uit hoe die club zichzelf ten gronde heeft gericht. Maar dan ook echt ten gronde. En dat is natuurlijk geen nieuws. Dat wisten wel wel met al die absurde transfers. Een miljard aan transferuitgaven in 2,5 jaar tijd. Dan ben je natuurlijk wel een beetje krankzinnig', zegt de columnist.

De toekomst van de Catalanen zou best wel eens gitzwart kunnen zijn, volgens Mossou. 'Het zou best eens kunnen dat Barcelona een soort AC Milan-scenario gaat krijgen. Dat ze de komende jaren eigenlijk een soort Europa League-club worden, of zelfs dat niet. Dat is niet ondenkbaar.'

De AD-journalist ziet ook dat de neerwaartse spiraal Frenkie de Jong en Memphis Depay zal bereiken. 'En dan is het toch heel vervelend voor de Nederlanders die daar zitten. Maar dat is helemaal niet irreëel. Kijk maar naar de uitgaven die ze niet kunnen doen. Ze hebben natuurlijk een mega schuld. Het is niet zo dat je even 2-3 ontbrekende puzzelstukjes haalt en dan gaat het weer', is Mossou standvastig.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.