Terug

Volg Vandaag Inside

'FC Barcelona dreigt met drastische maatregelen tegen De Jong'

'FC Barcelona dreigt met drastische maatregelen tegen De Jong'

14 juli 2022, 23:03

FC Barcelona heeft Frenkie de Jong laten weten dat ze hem graag willen verkopen aan Manchester United. Barcelona zou een akkoord hebben bereikt met de club van Erik ten Hag over de transfersom van De Jong, maar de middenvelder weigert voorlopig te vertrekken.

FC Barcelona wil De Jong voor 75 miljoen euro verkopen, om zo ruimte te maken in het salarishuis. De club werkt met een beperkt budget en heeft ruimte nodig om Andreas Christensen en Franck Kessié - die deze zomer transfervrij overkwamen - en Sergi Roberto in te schrijven in de competitie. Bovendien denkt Barça het vertrek van De Jong intern op te kunnen vangen met Pedri, Gavi, Nico González, Pablo Torre en de net aangetrokken Kessié.

De Jong wil het liefst in Barcelona blijven, maar wordt nu mogelijk voor het blok gezet. Mundo Deportivo en Sport melden dat de club er aan denkt om de 25-jarige middenvelder niet mee te nemen op trainingskamp naar de VS. Bovendien zal hij de komende tijd individueel moeten gaan trainen. De clubleiding van Barcelona hoopt De Jong op deze manier toch te kunnen verleiden tot een vertrek naar Manchester.

De Jong, die nog vier jaar onder contract staat in Camp Nou, behoort tot de spelers met de hoogste transferwaarde in de selectie. De Spaanse club betaalde drie jaar geleden 75 miljoen euro om de middenvelder over te nemen van Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.