Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona blijft op 0-0 steken in thuisduel met Rayo

FC Barcelona blijft op 0-0 steken in thuisduel met Rayo

13 aug 2022, 23:44

Het is FC Barcelona niet gelukt de eerste competitiewedstrijd te winnen. De Catalanen, die zich deze zomer flink roerden op de transfermarkt, bleven in het eigen Camp Nou tegen Rayo Vallecano steken op 0-0.

Het is de eerste keer sinds het seizoen 1968-1969 dat het FC Barcelona niet is gelukt de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen wanneer die op eigen veld gespeeld werd.

De Pool Robert Lewandowski wist zich bij zijn eerste officiële wedstrijd voor Barça niet te onderscheiden. De van Bayern München overgekomen spits speelde de hele wedstrijd nadat hij op het laatste moment speelgerechtigd was verklaard. Tien minuten voor tijd schoot hij rakelings naast met links.

Rode kaart

Frenkie de Jong viel na een uur in voor Gavi en Memphis Depay bleef de hele wedstrijd op de bank. Ansu Fati en Pierre-Emerick Aubameyang vielen in de slotfase in, maar ook zij wisten niet voor de bevrijdende 1-0 te zorgen. Jules Koundé ontbrak nog bij de thuisploeg omdat hij nog niet was ingeschreven.

In de slotfase moest FC Barcelona met tien man verder na een rode kaart voor captain Sergio Busquets, die Radamel Falcao in zijn gezicht raakte. Kort daarna leek Falcao de 0-1 te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Regerend kampioen Real Madrid komt zondagavond om 22.00 uur in actie. Almería is de eerste tegenstander.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.