Terug

Volg Vandaag Inside

FC Barcelona bezuinigt en trekt stekker uit Barça TV

FC Barcelona bezuinigt en trekt stekker uit Barça TV

27 apr 2023, 17:39

FC Barcelona stopt na dit seizoen met Barça TV. De club voelt zich genoodzaakt deze keuze te maken om aan de Financial Fair Play-regels van La Liga te voldoen.

Supporters konden bij Barça TV terecht om trainingen, wedstrijden, persconferenties en wedstrijden van jeugdteams live te bekijken. Het programma bleek alleen niet winstgevend. Volgens Mundo Deportivo heeft de club berekend dat Barça TV ieder jaar dertien miljoen euro kost, al is dat volgens de werknemers een veel te ruime schatting. Wel moeten zij toegeven dat het project allesbehalve winstgevend is.

Barça TV wordt gratis uitgezonden op de Catalaanse televisie. De club heeft daarvoor een contract afgesloten met Telefónica, maar besloten is nu om de in de zomer aflopende verbintenis niet te verlengen. Dat kost zo'n 150 mensen hun baan. Barcelona is nog aan het bekijken hoe het zijn fans nu wil gaan bereiken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.