Terug

Volg Vandaag Inside

Farmers Defence Force denkt tóch na over gesprek met Remkes

Farmers Defence Force denkt tóch na over gesprek met Remkes

29 juli 2022, 11:55

Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) heroverweegt de boycot van een gesprek met bemiddelaar Johan Remkes. Dat stelt voorman Mark van den Oever naar aanleiding van de plotselinge wending van Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) donderdag.

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak stelde in een verklaring dat premier Mark Rutte hem in een telefoongesprek heeft toegezegd dat er voor het kabinet "geen taboes zijn". Dat had LTO als voorwaarde gesteld om aan te schuiven bij het gesprek, dat wordt geleid door bemiddelaar Johan Remkes.

Van den Oever reageerde donderdagavond fel en noemde de wending van LTO verraad: "Ik dacht dat we iets hadden afgesproken in Stroe op het podium", aldus de voorman in een video op sociale media. "Ze hebben allemaal een grote bek, maar als het erop aankomt is één telefoontje van Rutte genoeg om die tuinslangruggengraat van hen alle kanten heen te wurmen zodat ze met die dikke reet op het pluche kunnen zitten."

Nog geen dag later lijkt FDF - door de toezegging van LTO - toch ook in gesprek te willen gaan met Remkes. "We zitten met een probleem. Nu is de vraag: laten we de LTO alleen aanschuiven? Als onze stem daar niet gehoord wordt, zal er ook weer onvrede zijn."

Deze stap in de richting van Remkes zou wellicht op kritiek kunnen rekenen onder de fanatieke achterban, weet Van den Oever: "Dit valt sowieso heel slecht. Iedereen is boos op Sjaak. Maar ons uiteindelijke standpunt ligt bij de leden. Die beslissen wat we doen". Aan de andere kant sluit de voorman hardere acties óók niet uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.