Terug

Volg Vandaag Inside

Fans ADO laten tribune 12 minuten leeg

Fans ADO laten tribune 12 minuten leeg

30 sep 2019, 21:20

Een deel van de aanhang van ADO Den Haag protesteert zondag tegen het verbod voor Ajaxfans om het duel in Den Haag bij te wonen. Een deel van vak Midden Noord blijft tijdens de eerste twaalf minuten daarom leeg.

"Gezien de politiemacht die vorig jaar op de been werd gebracht, tijdens de demonstraties op het Malieveld, is het ons een raadsel dat het onmogelijk is om 500 uitsupporters te begeleiden. We hebben toch één van de best beveiligde stadions van Nederland?", schrijft supportersvereniging FCDH.

"Als FCDH zijnde vinden wij dat uitsupporters erbij horen. In elk land worden de meest beladen derby’s en rivaliserende clubs met uitsupporters gespeeld. Maar bij ons wordt dit in de doofpot gestopt. Wij als twaalfde man zullen ons daarom de eerste twaalf minuten niet begeven op de tribune."

Fans van beide clubs zijn al jaren niet meer welkom in elkaars stadion, uit vrees voor ongeregeldheden. Het duel begint zondag om 12.15 uur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.