Terug

Volg Vandaag Inside

Fan betaalt miljoenenbedrag voor VIP-ticket Ronaldo vs. Messi-clash

Fan betaalt miljoenenbedrag voor VIP-ticket Ronaldo vs. Messi-clash

19 jan 2023, 00:00

Een Saudi-Arabische zakenman heeft voor een kleine 2,5 miljoen euro onder meer een ontmoeting met de stervoetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verdiend. Mushref Al-Ghamdi, algemeen directeur van vastgoedgroep AqarOne, was de hoogste bieder voor het zogenoemde 'Beyond Imagination'-ticket voor de oefenwedstrijd van donderdag tussen een combinatie-elftal van Al Hilal en Al-Nassr - de nieuwe werkgever van Ronaldo - en Paris Saint-Germain, waarvoor Messi voetbalt.

Het wordt het officieuze debuut van Ronaldo voor zijn Saudische werkgever, die de Portugese aanvaller naar verluidt meer dan 200 miljoen euro betaalt voor de komende 2,5 jaar.

De entertainmentak van de Saudische regering meldde dat de gelukkige zakenman de prijsuitreiking na de wedstrijd mag bijwonen, de kleedkamers mag bezoeken en een ontmoeting heeft met Ronaldo en Messi, de Argentijn die onlangs met zijn land de wereldtitel veroverde.

De opbrengst van de veiling gaat naar goede doelen. Het neemt niet weg dat de erewedstrijd door velen wordt gezien als een vorm van 'sportwashing', een activiteit waarbij een land door het organiseren van grote sportevenementen de aandacht afleidt van misstanden zoals het schenden van de mensenrechten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.