Terug

Volg Vandaag Inside

Familie Cruijff werkt aan documentaire over het leven van 'geniale' Johan Cruijff

Familie Cruijff werkt aan documentaire over het leven van 'geniale' Johan Cruijff

4 aug 2023, 18:08

Voetballegende Johan Cruijff wordt met veel toewijding geëerd door de lancering van een aangrijpende documentaireserie, zo heeft het productiehuis Lusus onlangs bekendgemaakt.

De serie werpt een diepgaande blik op het leven van Cruijff, die in 2016 op 68-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van longkanker. Het meeslepende levensverhaal wordt verteld door middel van exclusieve interviews met personen die het dichtst bij Cruijff stonden, waaronder ook zijn familie. Ook heeft de documentaire "aangrijpende anekdotes en verhalen van andere voetballegendes die nauw met hem hebben samengewerkt en die zijn beïnvloed door zijn ongeëvenaarde genialiteit."

"De serie zal ook nooit eerder vertoonde archiefbeelden bevatten die een exclusief beeld schetsen van de mens Cruijff, zowel op het veld als daarbuiten," aldus Lusus.

Jordi Cruijff, de zoon van de beroemde voetballer, beschouwt dit als het juiste moment voor een dergelijke documentaire. Hij deelt: "Er zijn al veel prachtige films gemaakt over mijn vader. Voor het eerst hebben wij als familie besloten om deel te nemen aan een project als dit, omdat we geloven dat de tijd rijp is om dit te doen. We streven naar een meesterwerk dat onder meer de persoon achter de speler en coach onthult."

De serie zal later dit jaar in productie gaan en wordt vanaf 2025 verwacht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.