Terug

Volg Vandaag Inside

Familie Abdelhak Nouri brengt positief nieuws: 'Echt een immens verschil'

Familie Abdelhak Nouri brengt positief nieuws: 'Echt een immens verschil'

6 mrt 2023, 00:00

Met de gezondheid van Abdelhak Nouri gaat het een stuk beter, zo laat zijn broer Abderrahim weten in een interview met Ajax Life. Het voormalige toptalent van de Amsterdammers kreeg in 2017 tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk een hartstilstand. Sinds Nouri thuis is komen wonen is zijn situatie verbeterd.

"Hij is stabieler, rustiger. Eerst hield hij zijn voedsel niet binnen, maar sinds hij min of meer thuis is, is dat geen probleem meer. Hij is aardig op gewicht, meer helder en krijgt meer mee", vertelt Abderrahim Nouri.

Eerst was het nog onduidelijk of Abdelhak ooit nog wel zou kunnen communiceren. Inmiddels gaat het communiceren hem steeds beter af. "Naarmate het steeds beter met hem ging, herkenden we bepaalde dingen", vervolgt zijn broer. "Bijvoorbeeld als hij pijn had of anders wilde liggen. We stelden Abdelhak vragen. Als hij een vraag met 'ja' wilde beantwoorden, moest hij zijn wenkbrauwen bewegen en bij ‘nee’ moest hij niets doen. Dat testten we natuurlijk. Dat was bizar! Ik kreeg overal kippenvel, zo mooi."

Het verdriet is nog altijd groot binnen de familie Nouri. "Het doet ons als familie natuurlijk veel pijn, omdat hij vastzit in een situatie", vertelt Abderrahim verder. "Maar Abdelhak laat door een klein luikje nu wel iets van zich horen. Het doet ons goed dat hij ons hoort en begrijpt. En andersom. We horen hem, begrijpen hem en zijn bij hem. Hij hoeft zich geen zorgen te maken."

"Mensen die hem bijvoorbeeld in het begin in het ziekenhuis bezochten en dat nu weer doen, schrikken. In positieve zin. Hij heeft weer wat huidskleur, is alert, lacht als we grappen maken of wordt emotioneel als we herinneringen ophalen. Ja, dat is echt een immens verschil met het begin", aldus de broer van Abdelhak Nouri.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.