Terug

Volg Vandaag Inside

'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs'

'Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs'

3 apr 2020, 21:55

Maar liefst dertien van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

Het zou gaan om vier clubs uit de Bundesliga en negen uit de Tweede Bundesliga. Kicker komt niet met namen. De financiële problemen in de Tweede Bundesliga zijn groot. Zeven clubs zouden eind mei al faillissement moeten aanvragen als de competitie nog niet is hervat. Dat zou vooral te maken met inkomsten uit televisierechten die ze dan mislopen.

Een club uit de Bundesliga zou nu al gevaar lopen. De bewuste vereniging zou slechts tot mei aan alle verplichtingen kunnen voldoen.

VIDEO - Sportmarketeer Chris Woerts: 'De klap voor de clubs komt pas volgend jaar'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.