Terug

Volg Vandaag Inside

FaceTime-gesprek met Mourinho overtuigde Bergwijn

FaceTime-gesprek met Mourinho overtuigde Bergwijn

30 jan 2020, 12:13

Steven Bergwijn tekende woensdag een contract tot 2025 bij Tottenham Hotspur. De 22-jarige aanvaller krijgt bij de Londenaren te maken met manager José Mourinho. Een gesprek via FaceTime met Mourinho gaf Bergwijn het laatste duwtje richting een transfer, dat vertelt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen aan de Volkskrant.

‘Steven was onder de indruk, zie je ineens Mourinho op je telefoon. Hij weet dat Wesley Sneijder, Arjen Robben en Memphis Depay met hem hebben gewerkt. Maar Stevie heeft ze niet om hun mening gevraagd, hij had al een goed gevoel bij Mourinho', vertelt Van Kooperen.

Donderdag werd Van Kooperen gebeld of hij naar Londen kon komen, en moest hij contact leggen met technisch manager John de Jong, die net de bekeruitschakeling tegen NAC Breda moest verwerken. De timing zette kwaad bloed in Eindhoven, had dat niet anders gekund? 'Er was haast bij geboden, wanneer stuur je zo'n app? De volgende ochtend doet zo'n nederlaag ook pijn, ik heb De Jong dus meteen laten weten dat we de volgende ochtend wilden praten over de toekomst van Steven.'

Volgens Van Kooperen is Bergwijn geen paniekaankoop van de Londense topclub. 'Scouts van Tottenham volgden hem al enkele jaren. Steven voldoet aan alle voorwaarden, hij wordt niet als een gokje beschouwd', aldus de zaakwaarnemer.

VIDEO - René over werkweigering Bergwijn: 'Je laat je club in de steek!'

René over werkweigering Bergwijn: 'Je laat je club in de steek!'
4:57
René over werkweigering Bergwijn: 'Je laat je club in de steek!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.