Terug

Volg Vandaag Inside

Faber na dit seizoen terug naar jeugdopleiding PSV

Faber na dit seizoen terug naar jeugdopleiding PSV

17 dec 2019, 15:44

Ernest Faber gaat na afloop van het lopende voetbalseizoen weer volledig aan de slag bij de voetbalacademie van PSV. Het is voor het hoofd van de jeugdopleiding geen optie om langer door te gaan als trainer van het eerste elftal, ook niet als de prestaties heel goed zijn onder zijn leiding.

"Ik heb een paar jaar geleden bewust een carrièreswitch gemaakt. Daar kwam een heel plan bij, met studies en opleidingen. Dat loopt als een tierelier en bevalt me heel erg goed", aldus Faber, die van 2016 tot 2018 het eerste elftal van FC Groningen onder zijn hoede had. Daarvoor was hij ook hoofdtrainer bij NEC en FC Eindhoven.

Faber zal de komende maanden zijn werk als hoofdtrainer combineren met zijn werk bij de jeugdacademie. "Er wordt geen opvolger voor mij gezocht. Ik moet zorgen dat het daar gewoon doorloopt."

De nieuwe trainer van PSV heeft wel ongeveer voor ogen hoe hij met PSV wil gaan voetballen. "Er zullen wel andere accenten zijn omdat ik een andere trainer ben dan Mark. Ik heb daar wat andere ideeën over. Maar je kunt natuurlijk ook niet al te veel veranderen", aldus de interim-coach.

Faber werd zondag gepolst door de leiding van de club. Heel lang hoefde het hoofd van de jeugdopleiding van PSV niet na te denken of hij Van Bommel wilde opvolgen, want hij ziet het als een soort van plicht. "Mijn functie bij de academie is ook dat ik de club ondersteun, dus ook in dit soort gevallen. Je moet altijd klaar staan om de club te helpen", zei Faber. "Het is geen leuk bericht als je hoort dat er een trainer weg moet. Zeker als je ook vrienden bent. Het is natuurlijk geen reclame voor PSV. Bovendien heb ik het bij de academie goed naar mijn zin. Het loopt daar goed, er komen veel talenten door. Dan is het even snel schakelen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.