Terug

Volg Vandaag Inside

Faber blikt vooruit op Ajax-uit: 'Zorgen dat we een resultaat behalen'

Faber blikt vooruit op Ajax-uit: 'Zorgen dat we een resultaat behalen'

31 jan 2020, 15:04

PSV begint de uitwedstrijd tegen Ajax zondag met een andere tactiek dan normaal. Trainer Ernest Faber stapt af van het huidige systeem, met vier verdedigers, drie middenvelders en drie aanvallers. Dat viel vrijdag op te maken uit zijn woorden op De Herdgang, waar hij vooruitkeek naar de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA.

"We moeten zorgen dat we een resultaat behalen. Dat zou eventueel met een iets andere manier van spelen kunnen zijn. Dat is een zeer reële optie", zei Faber, die vrijdagochtend achter gesloten deuren trainde. Dat deed hij nog niet eerder sinds hij Mark van Bommel in december bij PSV opvolgde.

Het ligt voor de hand dat PSV zich tegen Ajax op eigen helft zo compact mogelijk opstelt en de ruimte voor Ajax om te voetballen daarmee klein houdt. Dat kan met een extra verdediger of een extra middenvelder.

"We moeten wel durven voetballen. Niet te veel nadenken, maar gewoon doen", vertelde Faber. "Op de trainingen gaat dat allemaal prima. Het is nu zaak dat ook in het stadion te doen. Dat Ajax ook niet zo lekker gaat? Volgens mij zijn wij niet echt in de positie daar iets over te zeggen."

PSV scoort dit seizoen, vooral in uitwedstrijden, moeizaam. Na het wegvallen van de langdurig geblesseerde Donyell Malen is nu ook de naar Tottenham Hotspur vertrokken Steven Bergwijn niet meer beschikbaar. "Dan moet Dumfries het maar weer doen", zei Faber grappend, daarmee doelend op zijn rechtsback. Dumfries scoorde de laatste twee competitiewedstrijden, tegen VVV-Venlo en FC Twente. "We hebben veel potentiële doelpuntenmakers. We krijgen best veel kansen die er normaal gesproken in moeten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.