Terug

Volg Vandaag Inside

FA neemt maatregelen tegen hersenschade en test met wedstrijden zonder koppen

FA neemt maatregelen tegen hersenschade en test met wedstrijden zonder koppen

19 juli 2022, 14:41

De Engelse voetbalbond FA is bezig om hersenschade bij voetballers te reduceren. De bond gaat voetballertjes tot twaalf jaar wedstrijden laten spelen waar koppen verboden is.

De FA heeft verschillende organisaties in Engeland om steun gevraagd voor het initiatief. Competities en clubs uit het hele land, op alle niveaus, zijn benaderd om mee te werken. De BVO's met jeugdelftallen die onder het bewind van de FA vallen gaan de nieuwe regel sowieso doorvoeren.

Als het project van de FA slaagt, zal het landelijk doorgevoerd worden. Momenteel heeft de Engelse voetbalbond ook al een handleiding in werking die benadrukt dat koppen op trainingen beter vermeden kan worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.