Terug

Volg Vandaag Inside

'F1-stoeltje Nyck de Vries in gevaar: opvolger staat al klaar'

'F1-stoeltje Nyck de Vries in gevaar: opvolger staat al klaar'

11 mei 2023, 15:00

Nyck de Vries verliest mogelijk nog dit seizoen zijn stoeltje bij AlphaTauri. Dat melden bronnen aan Motorsport.com.

De Vries wist zondag in de vijfde race in zijn debuutjaar in de Formule 1 opnieuw geen WK-punten te pakken. De Nederlandse coureur van AlphaTauri eindigde na een slechte start als achttiende in de Grote Prijs van Miami. Zijn teamgenoot Yuki Tsunoda is ondertussen bezig aan een uitstekende seizoensstart. De Japanner scoorde dit jaar al twee keer punten: in Australië en Azerbeidzjan wist hij als tiende de eindigen.

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium wil Red Bull-motorsportbaas Helmut Marko heel snel resultaten zien van De Vries. Indien de prestaties in de komende races niet verbeteren, wordt de Nederlander vervangen door Daniel Ricciardo.

Eerder werd Red Bull-junior Liam Lawson al aan het stoeltje van De Vries gelinkt, maar volgens Motorsport.com staat Ricciardo, die dit jaar reservecoureur is van Red Bull, op pole-position om De Vries te vervangen. Volgens het medium gunt Helmut Marko De Vries nog tot en met de Grand Prix van Spanje - die voor begin juni op de kalender staat - de tijd om zijn draai te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.