Terug

Volg Vandaag Inside

'F1-coureurs waren unaniem voor afgelasting van GP in Saudi-Arabië'

'F1-coureurs waren unaniem voor afgelasting van GP in Saudi-Arabië'

26 mrt 2022, 15:30

Alle twintig F1-coureurs waren vrijdagavond allemaal voor de afgelasting van de GP van Saudi-Arabië, zo meldt De Telegraaf. Eerder die dag vonden er raketaanvallen dichtbij het circuit plaats.

De Formule 1-leiding en de teambazen hadden al besloten om door te gaan, toen de coureurs met z'n alle bij elkaar kwamen. In deze vergadering werd duidelijk dat zeker vijf rijders niet wilden doorgaan in Djedda, naar verluidt zouden Lewis Hamilton en Fernando Alonso deel uitmaken van dit vijftal.

Na de vergadering toonden alle coureurs solidariteit en besloten om niet te willen racen in Saudi-Arabië. Rond half 2 ’s nachts (half 12 in Nederland) stonden de coureurs voor honderd procent achter het standpunt om niet verder te racen. Dit was een reden voor alle teambazen om zich weer in de vergaderruimte te melden.

Uiteindelijk wisten de teambazen de coureurs te overtuigen dat racen toch de beste optie in Saudi-Arabië is. Volgens de FIA is de veiligheid rond het circuit verhoogd. Ook is er een afweergeschut aanwezig. Rond half 3 's nachts werd duidelijk dat de race toch doorgaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.