Terug

Volg Vandaag Inside

F1-commentator die coureur 'autist' noemde geschorst

F1-commentator die coureur 'autist' noemde geschorst

14 juli 2022, 18:20

De Franse Formule 1-commentator Lionel Froissart is door het Waalse netwerk RTBF Sport geschorst nadat hij F1-coureur Lance Stroll een autist had genoemd. Dat gebeurde afgelopen zondag tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, meldt GPFans woensdag.

'Je gaat te ver', zou Gaetan Vigneron, een collega van de commentator, vlak na de uitspraak hebben gereageerd. 'Eerlijk, dit is de waarheid', reageerde Froissart daarop. Ook op sociale media regende het kritiek na de uitspraak van de journalist.

Ook RTBF Sport is allesbehalve blij met de uitspraak. 'RTBF keurt de uitspraak van Lionel Froissart op zondag 10 juli tijdens de Grand Prix van Oostenrijk ten zeerste af', stelt het netwerk in een verklaring aan GPFans. 'De uitspraak is misplaatst en past niet bij de waarden van RTBF Sport.'

Het netwerk stelt een onderzoek in om 'alle betrokken personen te horen'. 'Het doel is om in detail te achterhalen wat tot dit incident heeft kunnen leiden.' Tot de zaken opgehelderd zijn en in afwachting van de uitkomsten van dit onderzoek is de commentator niet meer in dienst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.