Terug

Volg Vandaag Inside

Ex-voetbalprof overleeft instorten brug Genua

Ex-voetbalprof overleeft instorten brug Genua

15 aug 2018, 11:39

GENUA (ANP/DPA) - De Italiaanse oud-profvoetballer Davide Capello heeft als door een wonder het instorten van de verkeersbrug in Genua overleefd. De oud-speler van de club Cagliari reed met zijn auto over de brug op het moment dat deze instortte.

,,Ik herinner me de weg die naar beneden viel. En ik had geluk. Ik weet niet waar ik landde", vertelde hij in het ziekenhuis. Het was als een scène uit een apocalyptische film'', aldus de 33-jarige oud-jeugdinternational.

Capello, die in 2013 stopte als prof en tegenwoordig brandweerman is, raakte na de crash gewond, maar was bij kennis en in staat om zelf de hulpdiensten en familieleden te bellen. ,,Het was schokkend. Ik heb nog steeds het beeld van de instortende brug voor me", vertelde Capello in het ziekenhuis.

Het gedeeltelijk instorten van de brug heeft het leven gekost aan zeker 35 mensen. De politie vreest dat het dodental nog verder oploopt. De brug stortte dinsdag deels in tijdens noodweer. Brokken beton en voertuigen vielen op de stad.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.