Terug

Volg Vandaag Inside

Extra concurrentie voor Verstappen: 'Zij hebben echt een grote stap voorwaarts gemaakt'

Extra concurrentie voor Verstappen: 'Zij hebben echt een grote stap voorwaarts gemaakt'

1 mrt 2023, 10:02

Max Verstappen gaat vol zelfvertrouwen op jacht naar zijn derde wereldtitel op rij in de Formule 1. De afgelopen testdagen in Bahrein sterkten hem in de overtuiging dat Red Bull voor het komende, lange seizoen een snelle en betrouwbare auto heeft gebouwd. Race 1 in de reeks van 23 is zondag de Grote Prijs van Bahrein.

"De auto reageerde goed op alles wat we deden. Ik ben erg tevreden over de testperiode, iedere keer dat ik in de auto sprong, voelde ik me comfortabel en kon ik meteen pushen", was zijn conclusie na 204 vrijwel probleemloze rondjes op het circuit van Sakhir.

Verstappen was niet de enige die positief sprak over de RB19. Vrijwel iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de koningsklasse van de autosport, zag een sterke Red Bull en bestempelde de Nederlander meteen tot topfavoriet in het kampioenschap.

Concurrentie

Afgaande op de testdagen lijkt de pikorde ongeveer hetzelfde als die van vorig jaar. Ferrari (met Charles Leclerc en Carlos Sainz) en Mercedes (met Lewis Hamilton en George Russell) zullen de grootste uitdagers van Red Bull zijn. En mogelijk komt Aston Martin erbij.

"Zij hebben echt een grote stap voorwaarts gemaakt", vindt ook teambaas Christian Horner van Red Bull. "Het ziet ernaar uit dat Aston Martin het juiste ontwerp heeft gevonden voor zijn auto. Ze zitten niet al te ver meer van ons vandaan en vooral Fernando Alonso oogt zeer strijdvaardig."

Alonso, tweevoudig wereldkampioen, is met 41 jaar de oudste van de twintig coureurs. Hij begint aan zijn twintigste seizoen en heeft in 356 grands prix gereden.

Verstappen won vorig jaar een recordaantal van vijftien races. Hij staat inmiddels op 35 grand-prixzeges en bezet de zesde plaats op de eeuwige ranglijst. De Braziliaan Ayrton Senna is de nummer vijf met 41 zeges. Hij veroverde drie wereldtitels, maar niet op een rij. Drie titels achter elkaar is tot nog toe alleen Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Juan Manuel Fangio en Sebastian Vettel gelukt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.