Terug

Volg Vandaag Inside

Extinction Rebellion: meer dan 3000 mensen blokkeren snelweg A12

Extinction Rebellion: meer dan 3000 mensen blokkeren snelweg A12

11 mrt 2023, 00:00

Meer dan drieduizend mensen hebben volgens Extinction Rebellion (XR) zaterdag aan het begin van de middag de snelweg A12 geblokkeerd. Zo'n 1500 mensen protesteren in de omgeving van de snelweg. Dit zijn twee keer zoveel demonstranten als bij eerdere demonstraties, aldus de actiegroep.

Met de actie op de Utrechtsebaan verzetten de klimaatactivisten van XR zich tegen fossiele subsidies. De groep blokkeerde de A12 vijf keer eerder. De politie heeft geprobeerd de blokkade te voorkomen en laat de demonstranten weten dat ze moeten vertrekken. De burgemeester heeft toestemming gegeven om een waterkanon in te zetten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.