Terug

Volg Vandaag Inside

'Exit Sony Music gaat Lil Kleine miljoenen kosten'

'Exit Sony Music gaat Lil Kleine miljoenen kosten'

21 feb 2022, 14:55

Zondagavond werd bekend dat platenmaatschappij Sony Music de samenwerking met rapper Lil Kleine onmiddellijk verbreekt. RTL Boulevard meldt dat de beëindiging van het contract de Amsterdammer miljoenen euro's zal gaan kosten. Naar verluidt kreeg Jorik Scholten, zoals hij echt heet, een voorschot van drie miljoen euro van Sony. De kans is groot dat hij dit bedrag moet terugbetalen.

De reden dat Sony het contract per direct kan beëindigen is volgens muziek- en entertainmentadvocaat Rob van Dongen omdat er waarschijnlijk verschillende voorwaarden aan het contract verbonden zijn. In deze voorwaarden kan bijvoorbeeld staan dat Scholten zich op een goede manier moet gedragen. En dat was niet geval toen hij afgelopen week zijn verloofde Jamie Vaes voor een beveiligingscamera mishandelde. 'Als een artiest in strijd met die afspraak ontoelaatbaar gedrag vertoont dat in het maatschappelijk verkeer als onbetamelijk wordt gezien en de goede naam de platenmaatschappij aantast, dan pleegt hij wanprestatie waardoor de platenmaatschappij het contract kan ontbinden.' Zo stelt advocaat Van Dongen.

Mocht Sony daadwerkelijk een voorschot hebben betaald aan Lil Kleine. Dan kunnen zij een schadeclaim indienen, en zo dat bedrag terugvorderen. 'Als Sony een voorschot heeft betaald voor de nog te produceren albums kan het nu zeggen schade te lijden door het gedrag van de artiest, en daarmee het geld terugclaimen.'

Lil Kleine zal op zijn beurt er alles aan doen om het geld niet terug te hoeven betalen. Volgens Van Dongen zal de Amsterdamse rapper het gooien op 'een onrechtmatige beëindiging van het contract.'

Afgelopen september pronkte Lil Kleine nog met zijn nieuwe deal bij Sony Music op Instagram. Zijn laatste album Ibiza Stories werd nog gereleased door zijn oude label Top Notch. Het album staat nog altijd op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.