Terug

Volg Vandaag Inside

Excuses Rashford na gemiste strafschop, maar niet voor wie hij is

Excuses Rashford na gemiste strafschop, maar niet voor wie hij is

13 juli 2021, 10:24

In een emotionele boodschap op zijn sociale media heeft de Engelse international Marcus Rashford zijn excuses aangeboden voor zijn gemiste strafschop in de EK-finale tegen Italië. De 23-jarige aanvaller van Manchester United, ingevallen vlak voor het einde van de verlenging, schoot na een aarzelende aanloop de bal op de paal. Mede daardoor verloor Engeland de penaltyserie op Wembley met 3-2.

"Het enige dat ik voor het team moest doen, is een strafschop benutten. Ik kan penalty's maken in mijn slaap, waarom dan nu niet?", vroeg hij zich af. "Ik heb het gevoel dat ik iedereen in de steek heb gelaten. Het moment dat ik de bal raakte, speelt voortdurend door mijn hoofd. Ik kan niet beschrijven hoe dat voelt. Ik kan alleen maar sorry zeggen. Ik zou willen dat het anders was gelopen."

Na Rashford misten ook zijn ploeggenoten Jadon Sancho en Bukayo Saka van 11 meter. De drie zwarte spelers werden nadien online op racistische wijze ernstig beledigd en gekwetst. "Ik kan de hele dag kritiek accepteren op mijn prestaties, die strafschop had erin gemoeten, maar ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben en waar ik vandaan kom. Ik ben Marcus Rashford, een 23-jarige zwarte man uit Withington en Wythenshawe, South Manchester. Als ik niets anders heb, heb ik dat. Bedankt voor alle lieve berichten. Ik kom sterker terug. Wij komen sterker terug."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.