Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior roept fans op tot extra actie

Excelsior roept fans op tot extra actie

21 nov 2019, 19:16

Excelsior roept de supporters op om in de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Volendam in de achttiende minuut een rode kaart uit te delen tegen racisme. Bovendien steunt de club de collectieve actie van het Nederlandse voetbal door meteen na de aftrap een minuut letterlijk stil te staan bij het motto: "Racisme? Dan voetballen we niet."

De club staat al een week in het middelpunt van internationale belangstelling nadat aanvaller Ahmad Mendes Moreira bij de uitwedstrijd bij FC Den Bosch het slachtoffer werd van racistische uitingen vanaf de tribune. "Voetbal kan de maatschappij veranderen, dat is nodig en wij hebben een voorbeeldfunctie’’, zegt trainer Ricardo Moniz. "Daarom is het goed dat wij dit doen. Je moet met elkaar in gesprek blijven, ook met de mensen die nu niet aan de goede kant staan."

Volgens Moniz gaat het goed met Mendes Moreira, die heeft aangegeven zich nu weer volledig op het voetballen te willen richten. Hij noch directeur Ferry de Haan wil daarom ingaan op de vraag of er inmiddels aangifte is gedaan tegen supporters van FC Den Bosch.

VIDEO - Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme

Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme
5:17
Johan en René in felle discussie over juiste straf bij racisme

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.