Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior maakt krankzinnige remontada compleet en promoveert naar Eredivisie

Excelsior maakt krankzinnige remontada compleet en promoveert naar Eredivisie

29 mei 2022, 20:05

Excelsior keert terug naar de Eredivisie. De club versloeg ADO Den Haag in een spectaculaire return van de finale om promotie naar het hoogste niveau.

ADO leidde na 47 minuten met 3-0, na doelpunten van Thomas Verheydt, Felipe Pires en Sem Steijn, maar de thuisploeg kwam in de problemen nadat Tyrese Asante na 69 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Marouan Azarkan tekende in de 79e minuut voor de 3-1. Reuven Niemeijer zag eerst nog een doelpunt vanwege hands afgekeurd voordat hij wel de 3-2 maakte. Thijs Dallinga schoot Excelsior in blessuretijd van de reguliere speeltijd naar de verlenging. Ook Excelsior speelde de verlenging met tien man, na een rode kaart voor Michael Chacón in de 92e minuut.

Invaller Sascha Komljenovic schoot ADO in de verlenging opnieuw op voorsprong (4-3), maar Redouan El Yaakoubi maakte weer gelijk (4-4). De beslissing viel pas na achttien strafschoppen. Jamal Amofa miste de laatste penalty voor ADO.

Het duel werd tweemaal onderbroken vanwege wangedrag van de aanhang van ADO.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.