Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior-captain El Yaakoubi droeg regenboogband ook niet: 'Hoop dat mijn omgeving dat respecteert'

Excelsior-captain El Yaakoubi droeg regenboogband ook niet: 'Hoop dat mijn omgeving dat respecteert'

16 okt 2022, 22:36

In navolging van Orkun Kökcü heeft ook de aanvoerder van Excelsior, Redouan El Yaakoubi, tijdens de tiende speelronde van de Eredivisie afgezien van het dragen van de One Love-aanvoerdersband. El Yaakoubi droeg een andere band met daarop een aantal keer de term 'respect'.

"Laat ik vooropstellen dat ik het heel belangrijk vind dat iedereen zichzelf is, daar sta ik ook voor. Maar ik wilde de boodschap nog krachtiger maken, alles omvattender", zei El Yaakoubi na de 7-1-nederlaag tegen Ajax voor de camera van ESPN. "En ik vind respect voor iedereen belangrijk, ook voor mensen die er net iets anders tegenaan kijken. We moeten respect hebben voor elkaars normen en waarden."

De vorige keer deed El Yaakoubi wel mee aan een soortgelijke actie. "Maar dit keer ben ik op mijn strepen gaan staan en ik hoop dat mijn omgeving dat ook respecteert", aldus de aanvoerder van Excelsior. Eerder op de dag weigerde Feyenoorder Kökcü vanuit zijn religie om de One Love-band te dragen. Daarom wees zijn trainer Arne Slot eenmalig een andere aanvoerder aan.

Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde na de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord (1-3) op de keuze van Orkun Kökcü. Bekijk zijn reactie terug in de onderstaande video.

Slot over keuze van Kökcü: 'Niet relevant of ik het begrijp'
3:10
Slot over keuze van Kökcü: 'Niet relevant of ik het begrijp'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.