Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior: als club, team en mens geraakt door ophef over band

Excelsior: als club, team en mens geraakt door ophef over band

18 okt 2022, 16:01

Excelsior zegt "geraakt" te zijn door de ophef die is ontstaan doordat aanvoerder Redouan El Yaakoubi weigerde om in de wedstrijd tegen Ajax te spelen met een band met daarop het OneLove-logo.

De verdediger koos ervoor om een witte band te dragen met daarop de tekst 'respect', in plaats van het OneLove-logo. Bij alle andere wedstrijden in het betaalde voetbal droegen de aanvoerders wel een band met dat logo, dat staat voor inclusiviteit en verbinding en tégen alle vormen van discriminatie.

"Afgelopen dagen zijn wij onbedoeld middelpunt geworden van een discussie die haaks staat op de uitgangspunten en kernwaarden die wij als club hanteren en intern hoog in het vaandel hebben staan", schrijft algemeen directeur Daan Bovenberg van Excelsior in een schriftelijke verklaring.

"Dit statement is niet bedoeld als een boodschap vol afgewogen woorden om een nieuwe discussie te starten over goed of fout. Over voors en tegens. Deze boodschap is bedoeld om aan te geven dat de ophef ons raakt. Als club. Als team. Als mens. Laat duidelijk zijn dat noch Redouan noch de club zich distantieert van alles waar de OneLove-campagne voor staat. Er is bij ons nooit een discussie geweest over het niet willen uitdragen van deze boodschap."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.