Terug

Volg Vandaag Inside

Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi draagt OneLove-band opnieuw niet

Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi draagt OneLove-band opnieuw niet

15 mrt 2023, 17:45

Excelsior-captain Redouan El Yaakoubi draagt zondag opnieuw een aangepaste aanvoerdersband. De Rotterdamse club heeft bekendgemaakt dat El Yaakoubi in de thuiswedstrijd tegen Cambuur wederom afziet van het dragen van de OneLove-band. De speciale aanvoerdersband maakt deel uit van een actie van de KNVB tegen racisme en discriminatie, in welke vorm dan ook.

"Binnen de OneLove-campagne van de KNVB zijn de clubs vrijgelaten om zich te uiten op de manier zoals ze dat zelf willen. In onze beleving de ultieme gedachte achter het respecteren van eenieders positie in de samenleving. Redouan draagt daarom een aanvoerdersband die het beste bij hem past", aldus algemeen directeur Daan Bovenberg.

Volgens Bovenberg voelt het niet goed El Yaakoubi "te verplichten zich te uiten op een manier waarop hij zich niet comfortabel voelt".

In oktober van vorig jaar weigerde El Yaakoubi de OneLove-band ook te dragen in de uitwedstrijd tegen Ajax. Hij droeg toen een andere band met daarop een aantal keer de term 'respect'.

"Aanstaande zondag zullen wij als één club en één team staan achter de boodschap van de OneLove-campagne, onze kernwaarden en onze aanvoerder", aldus Bovenberg. "Ook wij merken dat in het publieke debat veel verdeeldheid heerst over de manier waarop uiting wordt geven aan de boodschap achter OneLove. Laten we, met de invloed die we hebben, de dialoog om de verdeeldheid binnen de samenleving te verkleinen, voeren op inhoud, niet op vorm of manier van uiten. Alleen dan zetten we met elkaar echt een stap in de juiste richting."

Maandag werd al bekend dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü zondag in de wedstrijd tegen Ajax met een aangepaste band gaat spelen. De 22-jarige Haarlemmer weigerde in oktober in de uitwedstrijd tegen AZ de OneLove-band te dragen omdat hij naar eigen zeggen "geen uithangbord" wilde zijn van van de lhbti-beweging.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.