Terug

Volg Vandaag Inside

Ex-wereldkampioen Iaquinta moet 2 jaar cel in

Ex-wereldkampioen Iaquinta moet 2 jaar cel in

31 okt 2018, 18:21

REGGIO EMILIA (ANP/DPA) - Voormalig profvoetballer Vincenzo Iaquinta, die met Italië in 2006 de wereldtitel veroverde, is in een grote rechtszaak tegen de maffia in Italië veroordeeld tot twee jaar celstraf. Volgens de rechtbank heeft de ex-aanvaller van onder meer Juventus zijn vader op illegale wijze aan wapens geholpen. Daarmee ondersteunde Iaquinta (38) de Ndrangheta, zoals de georganiseerde misdaad in Calabrië wordt genoemd. Zijn vader Giuseppe Iaquinta heeft wegens zijn vooraanstaande rol in de onderwereld een gevangenisstraf van negentien jaar gekregen.

Vincenzo Iaquinta reageerde woedend op het vonnis. ,,Mijn leven is verpest, alleen maar omdat ik afkomstig ben uit Calabrië. Ik heb niets met de maffia te maken'', liet hij buiten de rechtbank in Reggio Emilia weten.

In het proces zijn bijna 150 personen aangeklaagd. Tot de verdachten behoren ambtenaren, politici, arbeiders, ondernemers en journalisten. Zij worden beschuldigd van moord, witwaspraktijken, afpersing, corruptie en stembusfraude.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.