Terug

Volg Vandaag Inside

Ex-prof Vega wil FIFA-baas Infantino uitdagen

Ex-prof Vega wil FIFA-baas Infantino uitdagen

29 jan 2019, 20:36

ZÜRICH (ANP/DPA) - Amper een week voor het verstrijken van de uiterste aanmeldingstermijn lijkt zich toch nog een tegenkandidaat aan te dienen van FIFA-baas Gianni Infantino bij de komende presidentsverkiezing. De Zwitserse ex-prof Ramon Vega zegt in de Süddeutsche Zeitung dat hij serieus overweegt om zich te mengen in de strijd. Volgens de 47-jarige oud-verdediger heeft hij al veel positieve reacties ontvangen naar aanleiding van zijn beoogde deelname aan het FIFA-congres op 5 juni in Parijs, waar de voorzitter zal worden (her)benoemd.

De inschrijvingstermijn voor tegenkandidaten eindigt volgende week dinsdag. Volgens de FIFA is er nog geen informatie binnengekomen over mogelijke opponenten van Infantino. Een gegadigde moet de steun hebben van minimaal 5 van de 211 aangesloten FIFA-lidstaten.

Vega speelde in zijn loopbaan voor onder meer Grasshoppers en Tottenham Hotspur. Na zijn professionele carrière bouwde de 23-voudige oud-international een bestaan op als vermogensbeheerder in Londen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.