Terug

Volg Vandaag Inside

Everton haalt Bernard, Mina en Gomes binnen

Everton haalt Bernard, Mina en Gomes binnen

9 aug 2018, 20:41

LIVERPOOL (ANP) - Technisch directeur Marcel Brands heeft de selectie van Everton op de slotdag van de Engelse transferperiode aangevuld met Bernard, Yerry Mina en André Gomes. De Braziliaanse international Bernard komt transfervrij over van Sjachtar Donetsk en ondertekende een vierjarig contract in Liverpool. De 25-jarige aanvallende middenvelder veroverde in vijf jaar tijd drie landstitels in Oekraïne.

Everton betaalt ruim 30 miljoen euro aan FC Barcelona om de Colombiaanse verdediger Mina over te nemen. De 23-jarige Mina speelde slechts een half jaar voor de Spaanse topclub. Hij kwam begin dit jaar voor zo'n 12 miljoen euro over van de Braziliaanse club Palmeiras, maar kwam amper in actie voor Barcelona. Op het WK in Rusland maakte de lange verdediger wel indruk. Mina scoorde liefst drie keer, waaronder de gelijkmaker in de blessuretijd van de achtste finale tegen Engeland. Via strafschoppen vloog Colombia alsnog uit het toernooi.

Gomes gaat met Mina mee van Barcelona naar Everton. De Engelse club huurt de Portugese middenvelder voor een jaar. De 25-jarige Gomes werd twee jaar geleden Europees kampioen met Portugal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.