Terug

Volg Vandaag Inside

Everton bestraft voor 'wegkopen' jeugdspelers

Everton bestraft voor 'wegkopen' jeugdspelers

8 nov 2018, 20:10

LONDEN (ANP) - Voetbalclub Everton mag twee jaar lang geen jeugdspelers vastleggen die in de voorgaande achttien maanden jaar zijn gecontracteerd door een andere Engelse club. De Premier League heeft de club deze straf opgelegd omdat Everton de regels omtrent het contracteren van jeugdspelers heeft overtreden.

De club moet bovendien een boete van 500.000 pond (575.000 euro) betalen en vergoedingen betalen aan twee voormalige clubs van Everton-jeugdspelers.

Volgens de Premier League was er bewijs dat Everton financiële toezeggingen had gedaan aan een jeugdspeler van een andere profclub. Geconfronteerd met de informatie bekende het bestuur schuld en stelde een intern onderzoek in. Daaruit bleek dat er in nog zes gevallen een dergelijke overtreding was begaan. Bij eerder onderzoek had de club bovendien valse verklaringen afgelegd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.