Terug

Volg Vandaag Inside

Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik voor tweede jaar op rij

Evenepoel wint Luik-Bastenaken-Luik voor tweede jaar op rij

23 apr 2023, 17:03

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel heeft voor het tweede jaar op rij Luik-Bastenaken-Luik gewonnen, de laatste klassieker van dit voorjaar. De wereldkampioen van Soudal - Quick-Step deed dat opnieuw na een indrukwekkende solo. Hij reed de laatste 30 kilometer in de stromende regen alleen voorop.

Vroeg in de koers was de andere topfavoriet, de Sloveen Tadej Pogacar, uitgevallen na een val. De renner van UAE Team Emirates, de afgelopen week al winnaar van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, liep daarbij breuken op in zijn linkerpols.

Voor Evenepoel (23) was het zijn eerste eendaagse koers van dit jaar. Hij won al wel de UAE Tour, een van de drie rittenkoersen die hij reed. De afgelopen weken trainde hij op hoogte, in voorbereiding op de Giro d'Italia.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.