Terug

Volg Vandaag Inside

Eus leest appje van Gözübüyük voor met uitleg over omstreden strafschop bij PSV-RKC

Eus leest appje van Gözübüyük voor met uitleg over omstreden strafschop bij PSV-RKC

13 sep 2022, 12:23

PSV won afgelopen weekend ternauwernood van RKC Waalwijk. De Eindhovenaren kregen in blessuretijd een strafschop waaruit Cody Gakpo de bevrijdende 1-0 maakte. De penalty leidde tot veel discussie, maar scheidsrechter Gözübüyük wilde na afloop van het duel niet reageren op zijn beslissing. Özcan Akyol kreeg echter een appje van de arbiter, waarin hij alsnog uitleg gaf over waarom hij PSV een strafschop toekende.

Eus las het appje maandagavond voor in de uitzending van Vandaag Inside. "Gözübüyük zei: 'Ik heb gewoon de regels gevolgd. Hier fluit je ook voor op het middenveld. Of laat je doorspelen? De VAR zei ook dat het een penalty was. Ik zie zijn hak (van Hans Mulder, red.) op zijn hoofd (van Xavi Simons, red.) komen, fluit direct en VAR bevestigt de penalty.' Dat zegt hij," aldus Eus.

Johan reageerde op de uitleg van Gözübüyük: "Jawel, maar als hij geen penalty had gegeven, dan had hij ook een verhaal erbij kunnen houden dat het volgens de regels was. Want de hak kwam op zijn hoofd toen hij de bal al had geschopt. En dat kleine Simonsje bukt echt en steekt zijn hoofd onder die hak. Moet hij (Hans Mulder, red.) dan die Simons die bal in laten koppen?"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.