Terug

Volg Vandaag Inside

'Europese wedstrijden Ajax en PSV mogelijk uitgesteld door overlijden Queen Elizabeth'

'Europese wedstrijden Ajax en PSV mogelijk uitgesteld door overlijden Queen Elizabeth'

8 sep 2022, 22:30

De Britse voetbalcompetities worden waarschijnlijk stilgelegd vanwege de dood van koningin Elizabeth. Volgens Engelse media vinden komend weekeinde geen wedstrijden plaats in het betaalde voetbal.

Tot nu toe is alleen bevestigd dat vrijdagavond in de lagere Engelse competities de wedstrijden Burnley - Norwich City en Tranmere Rovers - Stockport County niet doorgaan. Vrijdagavond wordt een beslissing genomen over alle overige duels.

Misschien krijgen de Britse clubs die ook actief zijn in de Europese bekertoernooien van de UEFA de mogelijkheid om hun wedstrijd van komende week uit te stellen. Ajax speelt dinsdag in Engeland voor de Champions League tegen Liverpool, PSV neemt het twee dagen later in Londen voor de Europa League op tegen Arsenal. Engelse media melden dat de UEFA van plan is mee te werken aan uitstel van de wedstrijden als clubs daarom vragen.

Bij de wedstrijden van donderdagavond in de Europa League en Conference League werd een minuut stilte gehouden voor de overleden Elizabeth. Bij sommige duels die om 18.45 uur waren begonnen, gebeurde dat bij het begin van de tweede helft; kort nadat het nieuws over het overlijden van de 96-jarige koningin naar buiten was gekomen.

Prins William, de kleinzoon van Elizabeth en na zijn vader Charles de troonopvolger, is de ceremoniële voorzitter van de Engelse voetbalbond FA.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.