Terug

Volg Vandaag Inside

Europese persbureaus kiezen Lewandowski tot sporter van het jaar

Europese persbureaus kiezen Lewandowski tot sporter van het jaar

26 dec 2020, 14:57

Voetballer Robert Lewandowski is de winnaar geworden van de poll die het Poolse persbureau PAP jaarlijks houdt onder Europese persbureaus. De aanvaller van Bayern München en de Poolse nationale ploeg hield in de verkiezing tot Europees sporter van het jaar de Britse Formule 1-rijder Lewis Hamilton net achter zich. De derde plaats was voor de Zweeds/Amerikaanse polsstokhoogspringer Armand Duplantis.

De hoogst geklasseerde Nederlandse sporter was atlete Sifan Hassan op de elfde plaats. Ook Anna van der Breggen haalde de top 20. De wielrenster werd gedeeld veertiende. Aan de 63e verliezing van PAP werkten 25 persbureaus mee.

Zwemster Inge de Bruijn was in 2000 de enige Nederlandse winnares.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.