Terug

Volg Vandaag Inside

Europese competities fel tegen Super League

Europese competities fel tegen Super League

6 nov 2018, 11:40

NYON (ANP) - Het verbond van Europese voetbalcompetities heeft zich opnieuw fel uitgesproken tegen de mogelijke vorming van een Super League voor zestien topclubs uit Europa. Volgens European Leagues, het verbond van zo'n dertig competities waaronder de Nederlandse eredivisie, zou de Super League de toekomst van het profvoetbal in Europa bedreigen.

,,Landelijke voetbalwedstrijden vormen in heel Europa de kern voor alle betrokken partijen: spelers, clubs, competities, nationale bonden en vooral voor de fans. Het voorstel voor een gesloten Super League zal op de lange termijn ernstige en blijvende gevolgen hebben voor het profvoetbal in Europa'', schrijven de aangesloten competities. ,,European Leagues heeft zich al herhaaldelijk uitgesproken tegen de vorming van een gesloten Super League.'' De associatie benadrukt dat de Europese bond UEFA leidend is bij de organisatie van internationale wedstrijden in dit continent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.