Terug

Volg Vandaag Inside

Europese clubs boycotten uitbreiding WK

Europese clubs boycotten uitbreiding WK

15 mrt 2019, 10:46

MIAMI (ANP/DPA) - Als het WK voor clubs wordt uitgebreid naar 24 deelnemers, zullen de Europese voetbalploegen die zijn verenigd in de ECA het toernooi boycotten. Dat schrijft de belangenvereniging, waar 232 clubs lid van zijn, in een brief aan de Europese bond UEFA. Een kopie van die brief ging naar Gianni Infantino, de voorzitter van de mondiale bond FIFA.

Het bestuur van de FIFA vergadert vrijdag in Miami over de ambitieuze plannen van Infantino. Hij schermt met een groep investeerders die maar liefst 25 miljard dollar zou overhebben voor uitbreiding van het WK voor clubs en een mondiale Nations League. De ECA ziet niets in zo'n groot WK, zeker omdat de speelkalender nu al overvol is.

,,We zijn momenteel tegen aanpassing van het club-WK en benadrukken dat geen clubs van de ECA zullen meedoen aan zo'n competitie'', staat in de brief waar de krant Süddeutsche Zeitung uit citeert.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.