Terug

Volg Vandaag Inside

Europapa met grote afstand populairste lied in Single Top 100

8 mrt 2024, 19:02

Johan Derksen is geen fan van Europapa, het songfestivalnummer van Joost Klein (zie video hierboven), maar het nummer staat deze week wel met grote afstand bovenaan in de Single Top 100. Dat meldt samensteller GfK vrijdag.

Een week geleden kwam het lied al binnen op de achttiende plek, terwijl het toen nog maar een dag oud was.

Sinds de 26-jarige artiest zijn inzending voor het songfestival heeft gedeeld, is een ware hype rond het nummer ontstaan. Binnen korte tijd werd de bijbehorende clip miljoenen keren bekeken op het officiële Youtube-kanaal van het Eurovisie Songfestival. Ook scoorde Klein records op Spotify. Zo is zijn songfestivalhit nu het meest gestreamde lied in Nederland in één dag. Het lied is ook in andere landen populair, zoals Duitsland, België, Polen en Oostenrijk.

Klein stoot deze week Beyoncé met haar countryhit TEXAS HOLD 'EM van de eerste plek. De zangeres scoorde vorige week nog haar tweede nummer 1-hit in Nederland. Benson Boone staat net als vorige week op de derde plek met het nummer Beautiful Things.

René van der Gijp zag onlangs in Vandaag Inside een tafelgast bij Op1 bouncen op het songfestivalnummer van Joost Klein. "Leuk toch!" Bekijk de beelden hieronder.

René ziet tafelgast bij Op1 bouncen op songfestivalnummer Joost Klein: 'Leuk toch!'
0:51
René ziet tafelgast bij Op1 bouncen op songfestivalnummer Joost Klein: 'Leuk toch!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.