Terug

Volg Vandaag Inside

Europa League-loting: Ajax naar Spanje, AZ treft LASK Linz

Europa League-loting: Ajax naar Spanje, AZ treft LASK Linz

16 dec 2019, 14:20

In het Zwitserse Nyon werd maandagmiddag geloot voor de knock-outfase van de Europa League. Ajax mag zich in de zestiende finale van de Europa League gaan opmaken voor een duel tegen het Spaanse Getafe. AZ treft het Oostenrijkse LASK Linz. Ajax en AZ zijn de enige Nederlandse ploegen die na de winterstop nog actief zijn in Europa.

Getafe is de huidige nummer vier van LaLiga en eindigde in Groep C onder FC Basel. LASK Linz, tegenstander van AZ, troffen in de groepsfase van de Europa League al een andere Nederlandse ploeg, namelijk PSV.

AZ zal het tweeluik beginnen met een thuiswedstrijd. Ajax opent de knock-outfase juist met een duel buitenshuis. De heenwedstrijden in de zestiende finale van de Europa League worden gespeeld op donderdag 20 februari, een week later al zijn de returns.

De volledige loting: Wolverhampton Wanderers - Espanyol, Sporting Portugal - Medipol Basaksehir, Getafe – Ajax, Bayer Leverkusen – FC Porto, FC Kopenhagen – Celtic, APOEL FC – FC Basel, CFR Cluj – Sevilla, Olympiacos - Arsenal, AZ - LASK Linz, Club Brugge – Manchester United, Ludogorets – Internazionale, Eintracht Frankfurt - Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk – Benfica, VfL Wolfsburg - Malmö FF, AS Roma - AA Gent, Rangers FC - SC Braga.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.